(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада Наманган вилоят тарихи ва маданияти давлат музейининг “Табиат бўлими” экспозициясида сақланаётган ноёб экспонатлар, хусусан, 2006 йилда топилган индрикотерий бош суяги илмий ва тарихий жиҳатдан ёритиб берилган. Шунингдек, Ер куррасида ҳаётнинг пайдо бўлиши, геологик эралар, қадимий сув ва қуруқлик жонзотлари, диназаврлар ҳамда йирик сут эмизувчиларнинг эволюцияси ҳақида кенг қамровли маълумотлар келтирилган. Матнда табиат ва ҳайвонот оламининг ривожланиш босқичлари, уларнинг йўқолиш сабаблари ҳамда илмий тадқиқотлар натижалари таҳлил қилинган. Экспозициянинг илмий-тарбиявий аҳамияти, табиатни ўрганиш ва асраш ғояси асосий хулоса сифатида илгари сурилган.