(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada Hindistonda hukmronlik qilgan Boburiylar sulolasining davlat boshqaruvi, siyosiy tamoyillari, ma’muriy tizimi va ijtimoiy-iqtisodiy hayoti batafsil tahlil qilingan. Boburiy podshohlarining asosiy vazifalari ikki yo‘nalishda bo‘lgan: davlat siyosatini mustahkamlash va saltanatni kengaytirish. Shu bilan birga, ular aholining turmush farovonligini yaxshilash, soliq yig‘ish, yer munosabatlarini tartibga solish, jinoyatchilikni jazolash va mahalliy obodonchilik ishlarini amalga oshirishga katta e’tibor qaratgan. Maqolada Bobur, Humoyun, Akbar, Jahongir, Shohjaahon va Avrangzeb davridagi siyosiy xususiyatlar solishtirilgan. Boburiylar sulolasi avvalgi Dehli sultonlari siyosatidan tubdan farq qilgan bo‘lib, ular dinlararo bag‘rikenglikni targ‘ib qilgan.