(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада Наманган замини етиштирган улуғ қаҳрамонлардан бири — Совет Иттифоқи Қаҳрамони Набижон Мингбоевнинг ҳаёти ва жанг йўли ёритилган. Мақолада қаҳрамоннинг ёшлик йиллари, ҳарбий тайёргарлик даври, Ленинград ва Карелия фронтларида кўрсатган жасорати, оғир жанглардаги қаҳрамонлик ҳаракатлари батафсил тасвирланган. Асарда Набижон Мингбоевнинг ватанпарварлик руҳи, халқлар дўстлигига бўлган садоқати, жасорат ва матонати ёш авлод учун ибрат сифатида кўрсатилган. Мақола орқали улуғ қаҳрамонлар хотирасини асраш, уларнинг ҳаёт йўлини ёшлар онгига сингдиришнинг муҳимлиги таъкидланади. Набижон Мингбоев-1918 йилда Наманган шаҳрида тўғилган.