(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jinoyatlarni kvalifikatsiya qilishda jinoyat tarkibi elementlarining ahamiyati qiyosiy-huquqiy tahlil asosida o‘rganilgan. O‘zbekiston Respublikasi jinoyat qonunchiligi xorijiy davlatlar, xususan Rossiya, Moldova, Germaniya, Janubiy Koreya va Avstraliya jinoyat qonunchiligi bilan taqqoslab tahlil qilinadi. Tadqiqot davomida jinoyat tarkibining obyektiv va subyektiv belgilari, jinoyat subyekti yoshi, ayb shakllari hamda jinoyatlarni kvalifikatsiya qilishdagi o‘ziga xos yondashuvlar yoritib berilgan. Xorijiy tajriba asosida milliy qonunchilikni takomillashtirishga doir ilmiy-amaliy takliflar ilgari surilgan.