(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada jismoniy va aqliy mehnat davomida inson organizmining funksional holatini baholashning asosiy usullari, metodikalari va ularning amaliy ahamiyati yoritiladi. Organizmdagi fiziologik o‘zgarishlarni kuzatish orqali samarali ish rejimi, sog‘liqni muhofaza qilish va ish unumdorligini oshirish mumkin. Maqolada puls, qon bosimi, nafas olish tezligi, elektrokardiografiya, ergometriya kabi baholash metodlari tahlil qilinadi.