(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada surunkali jigar kasalliklarida oq jo‘xori (Zea mays ) kimyoviy tarkibi va uning shifobaxsh xususiyatlari tahlil qilinadi. Oq jo‘xori tarkibida tabiiy antioksidantlar, flavonoidlar, fenolik birikmalar, vitaminlar va minerallar mavjud bo‘lib, ular jigar hujayralarini himoya qilish, regeneratsiyani rag‘batlantirish va yallig‘lanishni kamaytirishga yordam beradi. Maqolada oq jo‘xori ekstraktlarining hepatoprotektiv, antioksidant va detoksifikatsion ta’siri, shuningdek, surunkali gepatit va boshqa jigar kasalliklarida qo‘llanilishi bo‘yicha ilmiy tadqiqotlar natijalari yoritilgan.