(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘rta masofaga yuguruvchilarning sport formasini shakllantirish va uni musobaqa davrida barqaror saqlab turishda yillik mashg‘ulot rejasining o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil etilgan. Sportchilarning yillik tayyorgarlik jarayoni bosqichlari, mashg‘ulot yuklamalarining davriyligi, funksional va maxsus jismoniy tayyorgarlikni uyg‘unlashtirish masalalari ilmiy adabiyotlar asosida qiyosiy o‘rganilgan. Shuningdek, o‘rta masofaga yugurish sport turida sport formasini optimallashtirishda zamonaviy murabbiylik yondashuvlari, periodizatsiya tamoyillari hamda xalqaro tajribalarning ahamiyati yoritilgan. Maqolada sport formasini shakllantirishda yillik mashg‘ulotlarni ilmiy asosda rejalashtirish sport natijalarini oshirishning muhim omillaridan biri ekanligi asoslab berilgan. Tadqiqot natijalari murabbiylar va jismoniy tarbiya mutaxassislari uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqishda muhim ilmiy manba bo‘lib xizmat qiladi.