(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мазкур мақолада 4-синф она тили дарсларида “Келишиклар” мавзусини мустаҳкамлаш жараёнининг илмий-методик асослари таҳлил қилинади. Келишик категориясининг морфологик хусусиятлари, уни ўқитишда интерактив методларнинг самарадорлиги ҳамда ўқувчиларнинг нутқий компетенцияларини ривожлантириш масалалари ёритилган. Тадқиқот натижалари шуни кўрсатадики, “Ақлий ҳужум”, “Insert”, “Занжир”, “Чархпалак” ва ролли ўйин методлари ўқувчиларнинг грамматик тафаккурини ва нутқий фаоллигини оширади.