(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada Lego robotlari yordamida algoritmik fikrlashni shakllantirishning pedagogik, psixologik va metodik asoslari keng tahlil qilinadi. Algoritmik tafakkur tushunchasining mazmuni, uning tarkibiy qismlari hamda ta’lim jarayonida rivojlantirish mexanizmlari ochib beriladi. Lego Education platformalari asosida loyihaviy, muammoli, differensial va integrativ (STEAM) yondashuvlarning samaradorligi ilmiy dalillar asosida asoslanadi. Tadqiqot natijalari robototexnika asosidagi mashg‘ulotlar o‘quvchilarning mantiqiy, tizimli va ijodiy fikrlashini sezilarli darajada rivojlantirishini ko‘rsatadi.