(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu ilmiy-uslubiy ishda Arduino platformasidan foydalanib boshlang‘ich sinf o‘quvchilariga elektronika asoslarini o‘rgatishning nazariy va amaliy jihatlari yoritilgan. Zamonaviy STEAM ta’limi talablari asosida mikrokontrollerlar bilan ishlash, sodda elektr zanjirlarini tuzish, sensorlar va LED elementlari yordamida tajribalar o‘tkazish metodikasi tahlil qilinadi. Boshlang‘ich ta’lim bosqichida texnik tafakkur, algoritmik fikrlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirish imkoniyatlari asoslab beriladi. Shuningdek, Arduino asosida tashkil etilgan darslarning samaradorligi, o‘quvchilarning qiziqishi va amaliy ko‘nikmalari ortishi haqida xulosalar keltiriladi.