(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada raqamli ta’lim muhitining nazariy asoslari hamda uning ta’lim oluvchilarning kompetensiyalarini rivojlantirishdagi imkoniyatlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya sharoitida ta’lim jarayonining mazmuni, shakli va metodlarining o‘zgarishi kompetensiyaviy yondashuv bilan uzviy bog‘liq holda ko‘rib chiqiladi. Maqolada raqamli ta’lim muhiti tushunchasining tarkibiy komponentlari, uning didaktik imkoniyatlari, adaptiv o‘qitish, interaktiv platformalar, sun’iy intellekt vositalari hamda masofaviy ta’lim tizimlarining kasbiy va umumiy kompetensiyalarni shakllantirishdagi o‘rni yoritiladi. Tadqiqot natijasida raqamli ta’lim muhiti kompetensiyalarni rivojlantirishning samarali vositasi sifatida o‘quv jarayonining individuallashtirilishi, refleksiya, kollaborativ faoliyat va innovatsion tafakkurni qo‘llab-quvvatlashini ko‘rsatadi.