(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada talabalarning tadqiqotchilik ko‘nikmalari tushunchasi, uning nazariy asoslari hamda tarkibiy komponentlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Zamonaviy oliy ta’lim tizimida tadqiqotchilik kompetensiyasi professional tayyorgarlikning muhim ko‘rsatkichi sifatida qaralmoqda. Maqolada tadqiqotchilik ko‘nikmalarining mazmuni, tuzilishi va funksional xususiyatlari tizimli yondashuv asosida ochib beriladi. Tadqiqot natijasida talabalarning tadqiqotchilik ko‘nikmalari motivatsion, kognitiv, operatsion-faoliyat va refleksiv komponentlardan iborat yaxlit tizim ekanligi asoslab beriladi.