(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada talabalarda tadqiqot ko‘nikmalarining shakllanishi bo‘yicha ilmiy-pedagogik qarashlar tizimli tahlil qilinadi. Zamonaviy oliy ta’lim tizimida tadqiqotchilik kompetensiyasi professional tayyorgarlikning muhim ko‘rsatkichi sifatida e’tirof etilmoqda. Tadqiqotda klassik pedagogik nazariyalar, kompetensiyaviy yondashuv, sotsial-konstruktivizm hamda zamonaviy ilmiy metodologiya asosida tadqiqot ko‘nikmalarining mazmuni va rivojlanish bosqichlari ochib berildi. Natijada tadqiqot ko‘nikmalari motivatsion, kognitiv, operatsion-faoliyat va refleksiv komponentlardan iborat integrativ tizim ekanligi asoslandi.