(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida qishloq xo‘jaligi ishlab chiqarishini barqaror rivojlantirish, suvni tejovchi texnologiyalar (tomchilatib sug‘orish), qurg‘oqchilikka chidamli ekin navlarini joriy etish va raqamli boshqaruv (“Smart Water”) haqida ma’lumot berilgan. Maqolada resurslardan oqilona foydalanish, hosildorlikni saqlab qolish va tabiiy ofatlar xavfini kamaytirishga qaratilgan ishlar yoritilgan. Qishloq xo‘jaligida iqlim o‘zgarishining ta’siri, hosildorlikning pasayishi, suv tanqisligi, tuproq degradatsiyasi kabi asosiy omillar tahlil qilingan. Shuningdek, resurslardan tejamkor foydalanish, iqlimga moslashuvchan navlarni yaratish, raqamlashtirish va aqlli texnologiyalarni joriy etish, tuproq va suv resurslarini muhofaza qilish bo‘yicha taklif va tavsiyalar berilgan.