(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bolalar psixologiyasi va psixodiagnostika bugungi kunda ta’lim tizimi, sog‘liqni saqlash hamda ijtimoiy sohalarda muhim ahamiyat kasb etmoqda. Jamiyat taraqqiyoti, ta’lim mazmunining yangilanishi va bolalarga bo‘lgan e’tiborning ortishi natijasida bolalarning ruhiy rivojlanishini chuqur o‘rganish zarurati kuchaydi. Ayniqsa, maktabgacha va maktab yoshidagi bolalarning psixik jarayonlari, individual xususiyatlari hamda ijtimoiy moslashuvi psixologik tadqiqotlarning asosiy obyektiga aylandi. Ushbu maqolada bolalar psixologiyasi mazmuni, uning asosiy yo‘nalishlari, shuningdek, psixodiagnostikaning bolalar bilan ishlashdagi o‘rni va ahamiyati keng yoritiladi.