(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada oliy ta’lim muassasalarida talabalarining didaktik kompetensiyalarini shakllantirishda interfaol o‘qitish metodlarining ahamiyati yoritilgan. Interfaol metodlarning mohiyati, ularning talabalarning mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi roli hamda mustaqil ishlarni tashkil etish jarayonidagi o‘rni ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilingan. Tadqiqot davomida og‘zaki, yozma, grafik va amaliy mustaqil topshiriqlar orqali talabalarning o‘quv faoliyatini faollashtirish, o‘zlashtirilgan nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish ko‘nikmalarini shakllantirish imkoniyatlari asoslab berilgan. Shuningdek, bosqichma-bosqich yondashuv asosida didaktik kompetensiyani rivojlantirish mexanizmlari ochib berilgan. Maqola natijalari interfaol metodlar va mustaqil ishlarni uyg‘unlashtirish talabalarning kasbiy tayyorgarligi sifatini oshirishga xizmat qilishini ko‘rsatadi.