(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqola turizm sohasida raqamli texnologiyalarning (AI, Big Data, mobil ilovalar, VR/AR, yagona platformalar, IoT va blockchain) joriy etilishi orqali yaratilayotgan yangi imkoniyatlarni tahlil qiladi. O’zbekistonda 2025–2026-yillarda amalga oshirilayotgan raqamli transformatsiya (yagona turistik platforma, kontaktlarsiz xizmatlar, e-xavfsizlik va “smart tourism” elementlari) turizm oqimini oshirish, xizmat sifatini yaxshilash va iqtisodiy samaradorlikni ko’tarishda muhim rol o’ynamoqda. Maqolada ijobiy ta’sirlar, mavjud muammolar (raqamli savodxonlik, infratuzilma cheklovlari) hamda 2030-yilgacha bo’lgan istiqbollar (15–25 mln sayyoh maqsadi, raqamli marketing strategiyasi) yoritilgan. Natijada, raqamlashtirish O’zbekiston turizmini global raqobatbardoshlikka olib chiqishning asosiy omili ekanligi ta’kidlanadi.