(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Bolalar har bir jamiyatning kelajagi va asosiy boyligini tashkil etadi. Bolalarning huquqlari, erkinliklari va farovonligini ta’minlash har bir davlat, har bir inson va jamiyatga yuklangan muqaddas burchdir. Bugungi globallashayotgan dunyoda bolalar turli salbiy ta’sirlarga, xususan, zo‘ravonlikning turli shakllariga duch kelmoqda. Zo‘ravonlik – bu bolalarning sog‘lig‘i va ruhiy rivojlanishiga putur yetkazadigan va ularning jamiyatda munosib hayot kechirishi uchun to‘sqinlik qiluvchi eng xavfli omillardan biridir. Shu sababli bolalarni zo‘ravonlikdan himoya qilish, huquqlarini ta’minlash va har bir bolaning barkamol, havfsiz hayot kechirishi uchun qulay shart-sharoitlarni yaratish dolzarb ahamiyat kasb etadi.