(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ekologik qo‘riqxonalarda monitoring jarayonlarining funksional va arxitekturaviy modellari, ularning talab va maqsadli ko‘rsatkichlari tahlil qilinadi. Zamonaviy ekologik monitoring tizimlari IoT sensorlari, GIS platformalari, masofaviy zondlash vositalari va sun’iy intellekt algoritmlari asosida ishlaydi. Funksional model ma’lumotlarni yig‘ish, qayta ishlash, tahlil qilish va boshqaruv qarorlariga aylantirish jarayonlarini o‘z ichiga oladi. Arxitekturaviy model esa tizimning ko‘p darajali tuzilmasini – ma’lumot yig‘ish, uzatish, saqlash va vizualizatsiya darajalarini – belgilaydi. Tadqiqot natijalari ekologik monitoring tizimlarining samaradorligini oshirish, qaror qabul qilish jarayonlarini ilmiy asoslash va resurslardan tejamkor foydalanishni ta’minlashga xizmat qiladi.