(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Мақолада Самарқанд вилоятида репродуктив ёшдаги аёллар орасида тоrch инфекция учраш тезлигини таҳлил қилинган. Мақола маълумот олиш учун мўлжалланган ва ушбу минтақада TORCH инфекцияларининг тарқалиши бўйича мақсадли эпидемиологик тадқиқот ўтказилмаган. TORCH инфекция гуруҳига кирувчи асосий патогенлари бўйича олинган маълумотлар скрининг маълумотлари бўлиб, аҳолининг ўзига хос гуморал реакциясини баҳолаш учун ишлатилади.