(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Самарқанд вилояти туманларида ўткир ичак инфекциялари (ЎИИ) эпидемиологик жараёнининг ҳудудий, мавсумий ва ёшга оид хусусиятларини баҳолаш касалликнинг олдини олиш чораларини ишлаб чиқиш учун амалга оширилди. 2014-2024 йиллар давомида Самарканд вилоятида рўйхатга олинган ЎИИ ташхиси қайд этилган беморларнинг маълумотлари ретроспектив таҳлили баен этилган. Самарканд вилоят соғлиқни сақлаш бошқармаси ва Санитария-эпидемиология осойишталиги марказининг расмий статистик маълумотларидан фойдаланилди. Интенсив ва экстенсив кўрсаткичлар ўрганилди, қиёсий таҳлил амалга оширилди.