(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada o’rta tibbiy ta’lim menejmenti tibbiyot texnikumlari va kasb-hunar kollejlari kabi o’rta maxsus ta’lim muassasalarida ta’lim jarayonini samarali tashkil etish va boshqarishning muhim jihatlarini o’z ichiga oladi. Ushbu menejmentning asosiy maqsadi — tibbiyot sohasida yuqori malakali mutaxassislarni tayyorlash, talabalarga zarur ko’nikmalarni berish, o’qituvchilarning malakasini oshirish va o’quv dasturlarini zamonaviylashtirishdir. O’rta tibbiy ta’lim menejmenti resurslarni boshqarish, ta’lim sifatini nazorat qilish, innovatsion pedagogik texnologiyalarni joriy etish va amaliy ta’limni rivojlantirishga qaratilgan. Bu jarayonlar talabalarning nafaqat nazariy bilimlarini, balki amaliy ko’nikmalarini ham shakllantiradi, ularni tibbiyot sohasida muvaffaqiyatli faoliyat yuritishga tayyorlaydi.Maqola mazmunida o’rta tibbiy ta’lim menejmentining yo’nalishlari,qo’shimcha ma’lumotlari keng yoritib berilgan.