(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada zamonaviy O‘zbek tilining asosiy xususiyatlari, uning fonetik, morfologik, sintaktik va leksik tizimlari tahlil qilinadi. Tilning tarixiy rivojlanishi, lotin va kirill alifbosi orqali shakllanish jarayoni hamda zamonaviy ijtimoiy va madaniy funksiyalari yoritiladi. Maqola tilning ilm-fan, madaniyat va kundalik muloqotdagi o‘rni, yangi texnologiyalar bilan bog‘liq tendensiyalari hamda normativ qoidalari asosida rivojlanishini ko‘rsatadi. Tadqiqot zamonaviy O‘zbek tilini o‘rganish va uning milliy identifikatsiyadagi rolini anglashga xizmat qiladi.