(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining mahallalarda xavfsiz muhitni yaratish, jinoyatchilikning barvaqt oldini olish hamda ijtimoiy profilaktika tizimini kuchaytirishga qaratilgan qaror va farmonlari ijrosi doirasida yuridik universitet talabalari ishtirokining ahamiyati tahlil qilinadi. Xususan, talabalarning mahallalarda amaliyot o‘tashi, fuqarolarga bepul yuridik yordam ko‘rsatishi, huquqiy targ‘ibot ishlarida qatnashishi va dual ta’lim tamoyili asosida nazariy bilimlarini amaliyot bilan uyg‘unlashtirishi yoritilgan. Shuningdek, mahallalarda kriminogen vaziyatni o‘rganish, yoshlar va ayollar jinoyatchiligini profilaktika qilish, ijtimoiy-maishiy muammolarni huquqiy yechimlar asosida hal etishda talabalar faoliyatining o‘rni ochib berilgan. Maqolada yuridik ta’lim va amaliyot integratsiyasi huquqiy davlat barpo etishning muhim omili sifatida baholanadi.