(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasi Milliy gvardiyasi harbiy xizmatchilarining kasbiy kompetensiyasini rivojlantirish masalalari pedagogik va psixologik nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Harbiy xizmatning zamonaviy talablari mutaxassisdan nafaqat maxsus bilim va ko‘nikmalarni, balki yuqori darajadagi psixologik barqarorlik, tezkor qaror qabul qilish qobiliyati va samarali muloqot madaniyatini ham talab etadi. Tadqiqot davomida kasbiy kompetensiya tushunchasining mazmuni ochib berilib, uni shakllantirishga ta’sir etuvchi asosiy omillar aniqlangan. Shuningdek, harbiy xizmatchilarni tayyorlash jarayonida kompetensiyaviy yondashuvni qo‘llashning samarali mexanizmlari asoslab berilgan.