(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Buxoro amirligining davlat tuzumi va ijtimoiy-iqtisodiy hayotini tahlil qiladi. Tadqiqotda vohaning siyosiy tashkiloti, hokimiyat tuzilmasi, moliyaviy va soliq tizimi hamda amirlik davridagi ijtimoiy qatlamlar batafsil yoritiladi. Shuningdek, maqolada Buxoro amirligining iqtisodiy hayoti, dehqonchilik, chorvachilik, hunarmandchilik va savdo aloqalari asosida rivojlanishi o‘rganilgan. Arxeologik va yozma manbalar tahlili natijasida amirlikning markaziy va mahalliy hokimiyat organlari, ularning siyosiy va ijtimoiy jarayonlardagi roli aniqlangan. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, Buxoro amirligi o‘zining mustahkam ijtimoiy-iqtisodiy infratuzilmasi va markazlashtirilgan davlat tuzumi bilan Markaziy Osiyoda muhim siyosiy va iqtisodiy markaz sifatida faoliyat yuritgan.