(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada entomologik kolleksiyalarning muzeylar tizimidagi o‘rni va ahamiyati, ularning ilmiy, amaliy hamda ma’rifiy jihatlari chuqur tahlil qilinadi. Hasharotlar kolleksiyasining biologik xilma-xillikni o‘rganish, ekologik muvozanatni saqlash, yangi turlarni aniqlash va ularni tasniflash jarayonlaridagi o‘rni yoritiladi. Shuningdek, muzey kolleksiyalarining yoshlar ma’naviyatini shakllantirish, ekologik tafakkurni rivojlantirish va tabiatni asrash madaniyatini targ‘ib qilishdagi o‘rni amaliy misollar orqali asoslanadi. Maqola ilmiy, amaliy va ommabop yo‘nalishlarni uyg‘unlashtirib, zamonaviy muzeyshunoslik nuqtayi nazaridan entomologik kolleksiyalarni saqlash, raqamlashtirish va ta’lim-tarbiya jarayonida foydalanish masalalarini yoritadi.