(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada hayvonlarda vizual (ko‘rish) va olfaktor (hid bilish) tizimlardan keladigan ma’lumotlarning miyada qayta ishlanishi va o‘zaro integratsiyasi masalalari yoritiladi. Sensor tizimlar o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik hayvonlarning atrof-muhitga moslashuvi, oziq topishi, xavfdan saqlanishi va ijtimoiy xatti-harakatlarini shakllantirishda muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy neyrobiologik va etologik tadqiqotlar asosida sensor integratsiyaning asosiy mexanizmlari tahlil qilinadi.