(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada inson yuragining anatomik tuzilishi, uning bo‘linmalari va har bir bo‘linmaning qon aylanishidagi vazifalari batafsil yoritiladi. Yurakning ritmik qisqarishlari va qon oqimining tartibli uzluksizligi organizmda kislorod va ozuqa moddalarini yetkazishda muhim ahamiyatga ega. Maqolada shuningdek yurak sog‘lig‘i, uning patologiyalari va fiziologik ahamiyati tahlil qilinadi. Mazkur material tibbiyot yo‘nalishidagi talabalar va sog‘liqni saqlash mutaxassislari uchun ilmiy manba sifatida xizmat qiladi.