(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada bolalarda uchraydigan yurak yetishmovchiligi kasalligi, uning etiologiyasi, klinik ko’rinishlari, tashxislash va zamonaviy davolash usullarini tahlil qilinadi. Bolalar amaliyotida yurak yetishmovchiligi ko’pincha tug’ma yurak nuqsonlari, miokardit, kardiomiopatiyalar yoki yurak klapanlari patologiyalari bilan bevosita bog’liq bo’ladi.Shuningdek, yurak yetishmovchiligi bo’lgan bemorlarni farmakologik va jarrohlik davolash usullari tahlil qilinadi.