(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada kompetensiyaviy yondashuv asosida jismoniy tarbiya darslarida pedagogik jarayonlarni tashkil etish masalalari tahlil qilinadi. Kompetensiyaviy yondashuv o‘quvchilarda nafaqat jismoniy tayyorgarlik, balki ijtimoiy, axloqiy va shaxsiy kompetensiyalarni shakllantirishga xizmat qiladi. Maqolada darslarni rejalashtirish, interfaol metodlar, differensial yondashuv va baholash tizimini joriy etish pedagogik samaradorlikni oshirishdagi ahamiyati yoritilgan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, kompetensiyaviy yondashuv jismoniy tarbiya darslarini shaxsni har tomonlama rivojlantiruvchi samarali pedagogik jarayonga aylantiradi.