(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur tezis o‘zbek tilidagi ko‘makchi fe’llarning leksik-grammatik xususiyatlari, ularning yetakchi fe’llar bilan birikib hosil qiladigan tuzilmalaridagi o‘rni va semantik nozikliklarini tahlil qilishga bag‘ishlangan. Asarda ko‘makchi fe’llarning mustaqil ma’noga ega emasligi, sintaktik jihatdan yetakchi fe’lga bo‘ysunib kelishi, ular orqali hosil bo‘lgan fe’l birikmalarining so‘z birikmasi yoki qo‘shma so‘zdan farqli jihatlari asoslab beriladi. Azim Hojiyevning ilmiy qarashlariga tayanilgan holda, ko‘makchi fe’llarning boshqa grammatik birliklardan farqlari, ularning klassifikatsiyasi va qo‘llanish holatlari yoritiladi.