(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada jinoyat protsessida tergovga tegishlilik institutining huquqiy mohiyati, turlari va amaliy ahamiyati tahlil qilinadi. O‘zbekiston Respublikasida amalga oshirilayotgan sud-huquq islohotlari, tergov organlari vakolatlarining taqsimlanishi hamda Jinoyat-protsessual kodeksiga kiritilgan o‘zgartishlarning mazmuni yoritib beriladi. Shuningdek, ayollar va bolalarga nisbatan sodir etiladigan jinoyatlarni tergov qilishda ixtisoslashuv, shaffoflik va protsessual javobgarlikni kuchaytirish zarurati asoslab beriladi. Xorijiy davlatlar tajribasi tahlil qilinib, tergov samaradorligini oshirish bo‘yicha takliflar ilgari suriladi.