(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Xozirgi zamon yoshlarining 70 foizi o‘z qiziqish va sevimli mashg‘ulotlari haqida so‘z yuritganda – sport, do‘stlar bilan suhbatlashish, ma’naviy va madaniy hordiq chiqarishi bilan bir qatorda kompyuter texnologiyalari, internetga bo‘lgan qiziqishini birinchi o‘rinda tilga oladi. Aksariyat odamlar bu haddan tashqari narsalar orasida bir joyga tushib qolishadi. Internetdan foydalanish bolalarning ijtimoiy natijalariga ta’sir qiladimi yoki yo‘qmi, kam sonli tadqiqotlar va bir xil bo‘lmagan xulosalar aniq emas. Bir tomondan, internetda o‘tkaziladigan vaqt boshqa joylarda, shu jumladan, ijtimoiy tadbirlarda ishtirok etish, oila va do‘stlar bilan muloqotda bo‘lmaslik uchun sarflanadi.