(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada ta’lim jarayonida sun’iy intellekt asosidagi raqamli vositalardan foydalanishning metodik yondashuvlari ilmiy-pedagogik jihatdan tahlil qilinadi. Raqamli transformatsiya sharoitida sun’iy intellekt texnologiyalari o‘qitish samaradorligini oshirish, ta’limni individuallashtirish hamda o‘quvchilarning raqamli savodxonligini rivojlantirishda muhim omil sifatida qaraladi. Tadqiqotda adaptiv o‘qitish, kompetensiyaviy yondashuv, shaxsga yo‘naltirilgan ta’lim hamda raqamli pedagogika tamoyillari asosida metodik model ishlab chiqildi. Natijalar sun’iy intellekt vositalari pedagogik jarayonni optimallashtirishga xizmat qilishini ko‘rsatdi.