(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg XX asr o’zbek adabiyotining gullab-yashnashiga,san’at sifatida yangi bosqichga chiqib,butun dunyo adabiyot ixloslari tomonidan olqishlanisha o’zining benazr hissasini qo’shgan ardoqli ijodkor sanaladi.Mana shoir vafotiga ancha yillar bo’lgan bo’lsa hamki,uning muxlislari u tomonidan yozilgan asarlarni qo’ldan qo’ymay mutolaa qilishdan,uning shaxsiga ijodiyot,umr yo’liga taqsinlar aytishdan also to’xtamayaptilar.Shoir hayoti va ijodi o’rtasidagi uzviy bog’liqlik,u bitgan asarlar keng kitobxonlar ommasi tomonidan qiziqish bilan kutib olinishiga xizmat qiladigan omillardandir.