(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg XX asr oʻzbek adabiyotida inson qalbining eng nozik va dardli qatlamlarini goʻzal tasvir,nozik òxshatishlar va tabiat manzaralari yordamida hamma yoshdagi kitobxonlarga tushunarli uslubda yoritib bergan mahoratli adabiyot arboblaridan sanaladi.U òz taqdiri tufayli Toshkentda tavallud topib,ayni shu yerda oʻzbek adabiyotining ajralmas qismi,rus va òzbek millatlari oʻrtasidagi koʻprik boʻlgan.Faynberg she’rlari asarlari bir qarashda sodda,tabiat manzaralari,kundalik voqea-hodisalar,buyumlar tasviri bilan tòlib toshgan boʻlsa-da,bu oddiylik zamirida insonning hayot va uning mazmuni haqida òyga solib qòyuvchi chuqur falsafiy fikr-mushohadalar yotadi.