(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Aleksandr Arkadevich Faynberg XX asr o’zbek adabiyotida o’zgacha ruh va ovoz bilan ajralib turgan ijodkordir.U millati rus bo’lishiga qaramasdan,butun hayot va ijod yo’lini O’zbekiston bilan bog’lab,ham ma’nan ham ruhan shu zaminning farzandiga aylangan namoyonda hisoblanadi.Faynberg nafaqat ikki xalq-o’zbek va rus xalqlari- o’rtasida madaniy ko’prik sifatida beminnat xizmat qildi,balki inson qalbiga xos bo’lgan nozik kechinmalarni sharqona ruhda,milliy tabiat manzaralari va falsafiy qarashlar bilan uyg’unlashtirib tengsiz go’zal asarlar yaratdi.