(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada asosiy oziqaviy moddalarning — oqsillar, yog‘lar, uglevodlar, vitaminlar va mineral moddalarning inson salomatligidagi ahamiyati yoritilgan. Ularning organizmdagi biologik roli, yetishmovchiligi oqibatlari hamda muvozanatli ovqatlanishning gigiyenik asoslari tahlil qilingan. Shuningdek, sog‘lom turmush tarzini shakllantirishda to‘g‘ri ovqatlanishning o‘rni asoslab berilgan.