(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ushbu maqolada asosiy ozuqaviy moddalar — oqsillar, karbonsuvlar, yog‘lar, mineral moddalar va vitaminlarning biologik roli, ularning asosiy manbalari va inson organizmidagi ahamiyati keng qamrovda tahlil qilinadi. Maqolada har bir ozuqa guruhi uchun sog‘lom ovqatlanishdagi ahamiyati va tavsiya etiladigan manbalar keltirilgan. Shuningdek, ozuqaviy moddalarni balansli iste’mol qilish orqali sog‘lom turmush tarzini qo‘llab-quvvatlashning ahamiyati ta’kidlangan.