(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Akusher-ginekologiya amaliyotida qo‘llaniladigan asboblar va jihozlar invaziv manipulyatsiyalar bilan bog‘liq bo‘lgani sababli yuqori gigiyenik talablarga javob berishi zarur. Ushbu maqolada akusher-ginekologiya asboblari va tibbiy jihozlarining sanitariya-gigiyenik talablari, dezinfeksiya va sterilizatsiya usullari, aseptika-antiseptika qoidalari hamda infeksiya nazoratining zamonaviy tamoyillari tahlil qilindi. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, sterilizatsiya rejimlariga qat’iy rioya qilish va markazlashtirilgan sterilizatsiya tizimi qo‘llanishi nosokomial infeksiyalarni 70–90 % gacha kamaytiradi.