(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Ушбу мақолада Жиноят процессуал кодексида “вақт” тушунчасига оид нормаларнинг мазмуни, ҳуқуқий моҳияти, уларнинг қўлланиш тамойиллари ҳамда жиноят процессида вақт омилининг исботлаш, текширув муддатлари, шикоят қилиш муддати, ҳимоя ҳуқуқи, тергов жараёнидаги муддатларга риоя етиш каби институтлар билан ўзаро боғлиқлиги таҳлил қилинади. Тадқиқотда айниқса тергов муддатларининг белгиланиши, уларнинг узайтирилиши, процессуал муддатларни ҳисоблаш тартиби ва уларни бузиш оқибатлари ҳуқуқий-назарий ҳамда амалий нуқтаи назардан ёритилади. Мақолада тегишли норматив-ҳуқуқий манбалар, суд амалиёти ҳамда назарий қарашлар асосида жиноят процессида вақт компонентининг аҳамияти ва самарали процессуал бошқарувга таъсири ёритилган.