(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada O‘zbekiston Respublikasida adliya sohasida boshqaruvni amalga oshiruvchi organlar o‘rtasidagi o‘zaro hamkorlik mexanizmlari ilmiy-huquqiy jihatdan tahlil qilinadi. Tadqiqotda vertikal, gorizontal va tarmoqlararo hamkorlik shakllari, normativ-metodik hamda axborot-kommunikatsion hamkorlik yo‘nalishlari o‘rganilgan. Shuningdek, adliya organlari o‘rtasidagi muvofiqlashtirish, vakolatlar taqsimoti, raqamli integratsiya va boshqaruv samaradorligini oshirish masalalari ko‘rib chiqilgan. PQ-3666-son qarori asosida institutsional asoslar tahlil qilinib, raqamli transformatsiya sharoitida hamkorlikni takomillashtirish bo‘yicha xulosalar berilgan.