(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Inson kamoloti nafaqat bilim va iste’dod bilan, balki uning axloqiy fazilatlari bilan ham belgilanadi. Jamiyat taraqqiyoti ham shaxs ma’naviyatiga bevosita bog‘liqdir. Shunday salbiy illatlar borki, ular insonni ich-ichidan yemirib, uni jamiyatdan uzoqlashtiradi. Ana shunday illatlardan ikkitasi — kibir va xafsalasizlikdir. Kibir insonni manmanlik va takabburlikka olib borsa, xafsalasizlik esa uni dangasalik va loqaydlikka boshlaydi. Har ikkisi ham insonning shaxsiy rivojiga, ijtimoiy munosabatlariga va kelajagiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi.