(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada o‘smir qizlar bilan ishlashning psixologik xususiyatlari, ularning emotsional va ijtimoiy rivojlanish jarayonlari hamda oiladagi muhitning shaxs shakllanishiga ta’siri tahlil qilinadi. O‘smirlik davrida uchraydigan ruhiy o‘zgarishlar, o‘zini anglash jarayoni, gender identifikatsiyasi va ijtimoiy moslashuv masalalari yoritiladi. Shuningdek, oila va maktab hamkorligida o‘smir qizlarni qo‘llab-quvvatlashning samarali usullari tavsiya etiladi.