(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada elektr energetika tizimlariga qayta tiklanadigan energiya manbalarini (quyosh, shamol, biomassa va kichik gidroenergetika) samarali hamda ishonchli integratsiya qilish masalalari ilmiy-texnik va tizimli yondashuv asosida tahlil qilinadi. Energiya tizimlarining barqarorligi, chastota va kuchlanish muvozanatini saqlash, energiya saqlash texnologiyalari, aqlli tarmoqlar (smart grid), raqamli monitoring tizimlari hamda sun’iy intellekt asosidagi boshqaruv mexanizmlari yoritiladi. Shuningdek, innovatsion yechimlarning iqtisodiy samaradorligi va texnik ishonchliligi baholanadi.