(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada nutqida nuqsoni mavjud bolalarda artikulyatsion motorika rivojlanishining o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Artikulyatsion apparat mushaklarining harakatchanligi, koordinatsiyasi va kuchini rivojlantirish orqali tovush talaffuzidagi kamchiliklarni bartaraf etishning nazariy asoslari va amaliy metodlari tahlil qilinadi. Tadqiqot natijalari artikulyatsion mashqlar tizimli va kompleks qo‘llanilganda nutq nuqsonlarini samarali korreksiya qilish mumkinligini ko‘rsatadi.