(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada temir yo‘l transportida qo‘llaniladigan elektron uskunalar va kuchaytirgichlarning asosiy turlari, ularning funksional vazifalari, texnik xususiyatlari hamda poyezdlar harakati xavfsizligini ta’minlashdagi ahamiyati yoritilgan. Kuchaytiruvchi kaskadlarning ishlash prinsipi, signalizatsiya, markazlashtirish va blokirovka tizimlarida hamda tortuv harakat tarkibida qo‘llanilish xususiyatlari tahlil qilingan. Shuningdek, uskunalarning ishonchliligi, elektromagnit moslashuvchanligi va texnik xizmat ko‘rsatish masalalariga alohida e’tibor qaratilgan.