(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada temir yo‘l transporti avtomatika va boshqaruv tizimlarida operatsion kuchaytirgichlarning o‘rni, ishlash prinsipi va texnik afzalliklari tahlil qilinadi. Ularning signalni qayta ishlash, filtrlash va barqarorlashtirishdagi roli yoritilib, signalizatsiya, markazlashtirish va blokirovka tizimlarida qo‘llanilishi ko‘rib chiqiladi.