(untitled) (Ustozlar uchun, 2026)
Mazkur maqolada «Kuntug‘mish» dostoni matnida qo‘llangan o‘xshatishning morfologik vositalari va ularning uslubiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Doston tilida –day (-dek), -simon, -ona, -namo, -cha, -dan, -li kabi qo‘shimchalarning funksional hamda emotsional-ekspressiv imkoniyatlari misollar asosida yoritilgan. Shuningdek, –i, -yi, -iy, -dey, -di(r) shakllarining ham o‘xshatish vositasi sifatida talqin qilinishi asoslab berilgan. Tadqiqotda o‘xshatish vositalarining grammatik va stilistik ahamiyati ochib beriladi.